English
Du er her:
Nyhed >> Ulven kommer... >>

I 2012 skete det, mange dyreelskere ikke troede var muligt på danske breddegrader. For første gang i 199 år blev der i Danmark spottet en vild ulv, og siden da er flere ulve og spor efter ulve blevet observeret i det danske landskab. Senest, i juli 2017, optog et af Naturstyrelsens vildtkameraer en flok ulveunger lidt syd for Holstebro.

Hvor mange ulve, der i dag lever i Danmark, er uvist. Tilbage i 2016 mente danske forskere, at der havde været op til 40 ulve i Danmark. Senere blev det tal dog nedjusteret til fire ulve, men det nøjagtige antal er stadig noget usikkert.

Men hvad er ulven egentlig for en størrelse? Er de farlige? Hvordan færdes de, og hvor meget ligner de vores almindelige tamhunde? Hvad er fakta og fiktion i de mange historier om ulvene, og hvordan er det at arbejde med ulve til daglig?

 

Det er nogle af de mange spørgsmål, som du kan få besvaret, når Jesper Stagegaard besøger Jagt & Outdoor 2018 med sit foredrag. Jesper Stagegaard er uddannet fra Den. Kgl. Veterinærhøjskole. Til daglig er han direktør i Ree Park Safari og er bl.a. bestyrelsesformand for Karen Blixen Camp i Kenya.

Igennem sit daglige arbejde har Jesper Stagegaard i en lang årrække arbejdet med naturbevarelse på mange forskellige plan og steder i verden - lige fra de glohede savanner i Afrika til de mørke kølige skove i Europa. Uagtet lokation er det de samme grundlæggende mekanismer, der giver udfordringer, når f.eks. løven på den afrikanske savanne eller ulven i det danske kulturlandskab møder civilisationen.

Foredraget med Jesper Stagegaard bliver en del af et nyt spændende tiltag på Jagt & Outdoor 2018- Dette betyder, at en af hallerne i Odense Congress Center vil være fyldt med jagthunde-racer, forhandlere af foder, udstyrsbutikker, dyrlæger og meget mere som en del af det store hundetema.

Midt i ”hundehallen” vil der desuden blive opbygget en arena med tilhørende tribuner. Her vil der på dagene blive afholdt et væld af spændende konkurrencer, opvisninger, foredrag osv. – alt i alt vil der være stor fokus på jagthundens univers og vigtigheden af samarbejdet mellem hund og fører.

Vi ser frem til igen at åbne dørene til Jagt & Outdoor d. 23.-25. marts 2018!

 

Nyheder

17.000 besøgte Jagt & Outdoor messen, og dermed sætter messen ny rekord. Alle fire haller var i brug, hvilket gjorde årets messe til den største Jagt & Outdoor messe nogensinde.

I samarbejde med Danmarks Jægerforbund kan Jagt & Outdoor på årets messe byde på et foredrag med Kim Bennedsen fra Miljø og Fødevareministeriets Schweiss Registret. Det sker fredag den 23. marts kl. 17.00.

Som besøgende har du mulighed for at deltage i den store spændende publikumskonkurrence med fantastiske præmier som alle venligst er doneret af udstillere på messen. Præmierne har en samlet værdi af mere end 45.000 kr.