English
Du er her:
Nyhed >> Den største samling af unikke jagttrofæer >>

I den første weekend i april bliver Europas største offentligt tilgængelig samling af jagttrofæer flyttet til Odense Congress Center, så de besøgende til årets Jagt & Outdoor messe kan opleve samlingen på tæt hånd.

 

Samlingen består af udstoppede jagttrofæer af mere end 215 forskellige arter storvildt fra hele verden. Derudover er der en unik samling af sjælden etnografica fra især Grønland, Afrika og Sydøstasien. Den internationale samling er normalt udstillet på museet på Valdemars Slot i Troense, hvor Børge Hinsch Fonden fremviser og vedligeholder denne enestående samling.

 

Det er Claus Olesen fra Børge Hinsch Fondens Naturskole, som står for at vise trofæerne frem på Jagt & Outdoor messen.

 

I år kan de også præsentere en speciel udstilling med trofæer fra Zambia og Cameroun, som sætter fokus på vildtbevarelse og krybskytteri. I de to lande er det lykkedes at samle penge ind fra trofæerne og bruge dem til at bevare og udvide dyreflokken i lokalområderne.

 

- Lokalbefolkningen er interesseret i at passe på dyrene, da de får kødet og samtidig får penge til uddannelse. De har ikke behov for at slå tilfældige dyr ihjel, så det er et eksempel på en god måde at bekæmpe krybskytteri. Det vil vi fortælle mere om til Jagt & Outdoor, hvor vi også vil vise eksempler på klapfælder og sakse, som ellers bruges til krybskytteri, siger Claus Olesen.

 

Børge Hinsch Fondens Naturskole henvender sig primært til skoleklasser, men også turister og foreninger kommer forbi de smukke omgivelser i det sydfynske. Her kan de ud over skov og vand opleve den specielle kulturhistorie med historiske spor, som blandt andet byder på rester af jernalderborge.

 

Du kan se den imponerende samling af jagttrofæer og ligeledes møde Claus Olesen fra Børge Hinsch Fondens Naturskole i Hal A.

 

Du kan sikre dig din billet til Jagt & Outdoor her.

 

 

Nyheder

Knap 14.000 besøgte Jagt & Outdoor 2016, som dermed satte ny rekord.

Medierne har haft stor interesse i Jagt & Outdoor, som i år har fået flot omtale af både udstillerne, foredrag og Odense Congress Center. 

Jagt & Outdoor fik en fantastisk start, da messen åbnede fredag kl. 14.00. Køen foran døren til indgangen ved Sparekassen Fyn Arena var lang op til messens åbning.